Torta s tri vrste čokolade

Torta s tri vrste čokolade

Dugo sam ju mjerkala i planirala slagati, ali nikako da dođe na red. I onda dođe moja  studentica doma i uzme stvari u svoje ruke 😊. Evo mama, slikaj 😀. Nitko sretniji od mene 🥰.

Podloga:

12 dkg mljevenog petit keksa
7 dkg otopljenog margarina
3 žlice vrućeg mlijeka
1 žlica kakaa
5 dkg otopljene tamne čokolade

Priprema:

Kekse i kakao promiješajte, pa dodajte margarin, mlijeko i čokoladu. Sve dobro promiješajte, sjedinite i ubacite u kalup promjera 18 cm. Pokušavamo smanjiti slatko, pa smo počeli raditi manje torte 😁😁. Ostavite u hladnjaku da se stvrdne, dok vi radite kreme.

Kreme:

25 dkg mascarpone sira
4 dcl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 vrećica želatine

10 dkg tamne čokolade
10 dkg mliječne čokolade
10 dkg bijele čokolade

Priprema:

Prvo želatinu pripremite prema uputi na vrećici i ostavite je da bubri. Mascarpone, slatko vrhnje i vaniliju stavite u zdijelu i sve zajedno miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu. Sad je trenutak da otopite čokolade. Svaku posebnu 😉 . Otopite ih na pari, tako će vam biti najbolje. Otopite želatinu na laganoj vatri i dodajte ju kremi. Dobro izmiksajte i podijelite kremu na tri jednaka dijela. U prvi dio dodajte tamnu čokoladu, promiješajte i stavite je na podlogu. U drugi dio mliječnu čokoladu, a u treći dio bijelu čokoladu. Tortu stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Najbolje preko noći.

Čokoladna glazura:

1 dcl slatkog vrhnja
7 dkg čokolade

Priprema:

Tortu izvadite iz hladnjaka i maknite kalup. Vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri, malo prohladite i prelijte preko torte. Kad se glazura ohladi tortu možete rezati . I naravno, uživati u okusima 😊.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)