Nesquik torta

Nesquik torta

Odlična torta za koju će te morati odvojiti malo više vremena, ali se isplati. Možete je slagati u okruglom kalupu promjera 28 cm i ispadne dosta visoka ili u kalupu veličine 25×35 i onda je taman. Naravno koji centimetar više ili manje ovisi o kalupu, ne utječe baš previše na visinu. Poprilično je kremasta, ali krema je dovoljno čvrsta i možete je ukrasiti bilo šlagom ili fondanom.

Smeđi biskvit:

5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od čokolade (prašak kao zamjena za brašno)

Priprema:

Bjelanjke zajedno sa šećerom izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte puding od čokolade i lagano pjenjačom ručno izmiješajte. Prebacite u kalup i pecite na 180C nekih 15 – 20 minuta.

Žuti biskvit:

5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od vanilije (prašak)

Priprema:

Bjelanjke zajedno sa šećerom izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte puding od vanilije i lagano pjenjačom ručno izmiješajte. Prebacite u kalup i pecite na 180C nekih 15 – 20 minuta.

Bijeli biskvit:

5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlice gustina

Priprema:

Bjelanjke zajedno sa šećerom izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte gustin i lagano pjenjačom ručno izmiješajte. Prebacite u kalup i pecite na 180C nekih 15 – 20 minuta.

Krema:

15 žumanjaka
10 žlica šećera
10 žlica glatkog brašna
1 l mlijeka
25 dkg margarina za kreme
20 dkg Nesquika (možete koristiti i kraš express ili nešto slično)

Priprema:

Žumanjke, šećer i brašno promiješajte u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zajedno sa Nesquikom stavite da zavri. Dodajte smjesu sa žumanjcima i skuhajte kremu kao puding. Kremu pokrijte prozirnom folijom i ohladite. U hladnu kremu dodajte prethodno izrađeni margarin.

Ostalo:

300 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag.

Slaganje torte:

Smeđi biskvit – pola kreme – pola šlaga – žuti biskvit – druga polovica kreme – druga polovica šlaga – bijeli biskvit.

Tortu ostavite na hladnom 2-3 sata da se dobro stegne, a zatim je dekorirajte prema vlastitoj želji. U mom slučaju je to bio šlag. Uživajte! 😊

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)