Macine oči

Macine oči

Savršeni spoj čokolade i banane. Plus kolač uopće nije kompliciran za napraviti i ustvari vam treba malo vremena za pripremu. Ako volite banane u kolačima svakako vam ga preporučujem 😊.

Biskvit:

4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1 žlica kakao
4 žlice hladne vode

Priprema:

Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i vode. Sve zajedno lagano špatulom promiješajte kako vam ne bi ostale grudice od brašna ili kakaa. Biskvit pecite obavezno na papiru za pečenje u limu veličine 31×32 cm ili neki najbliži tome koji imate. Pecite ga na 180C nekih 20 minuta, ali naravno vrijeme pečenja prilagodite svojoj pećnici. Kad je biskvit pečen, odmah ga vrućeg pomoću papira prebacite na mokru krpu. Okrenite ga naopačke na krpu, pa skinite papir. Biskvit odmah po skidanju papira zarolajte zajedno s krpom u roladu. Sad kad ste ga zarolali u roladu, sad ga odmah i odrolajte 😃. Ne smije biti dugo na mokroj krpi kako mu se ne bi potgala ona tanka korica, a opet mokra nam krpa puno olakšava to „rolanje“. Maknite krpu i ponovno ga zarolajte s jedne i druge strane. Prebacite ga tako zarolanog na tacnu i okrenite ga tako da vam onaj glatki dio biskvita bude okrenut gore. Ostavite ga tako neka se hladi. Uh, malo sam zakomplicirala ovaj opis, ali nadam se da vam je jasno kako i što činiti 🤦‍♀️.

Krema:

3 jaja
10 dkg šećera
10 dkg čokolade
20 dkg margarina za kreme
4 banane

Priprema:

Jaja, šećer i čokoladu kuhajte na pari. Pjenjačom miješajte dok ne dobijete gustu i sjajnu  kremu. Od prilike nekih pola sata. Stavite je sa strane da se hladi. Kad se ohladi bit će čvršća. Hladnu kremu pjenasto izmiksajte zajedno s margarinom u pjenastu kremu.

Biskvit lagano odrolajte i premažite ga kremom. Uz sam rub sa strane stavite po dvije banane (lijevo i desno). Ponovno ga zarolajte . Ovaj će put to ići mrvicu teže zbog kreme i banana, ali bez brige uspjet će te. Postoji mala mogućnost da vam biskvit možda sa strane malo i pukne, ali nije drama nikakva. Nek pukne 😁, drugi put neće. Ponovno ga okrenite naopačke, kao i praznog, da mu glatka strana bude gore i stavite ga u frižider na 3-4 sata da se krema stisne. Dekorirajte po želji, ja sam ga samo malo čokoladom iscrtala i naravno, uživajte u njemu🥰🥰 !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)