Macarons s petit keksom

Macarons s petit keksom

Nakon bezbroj puta pečenja klasik recepta, odlučila sam ih probati i s dodatkom petit keksa. Mogu vam reći da sam jako zadovoljna rezultatom i da ću ih sigurno ponoviti. Ovaj put boje nisam koristila nego sam ih ostavila tako prirodne. Neka se vidi da su od keksa!

Sastojci:

65 g mljevenih badema
45 g mljevenog petit keksa
200 g šećera u prahu
95 g bjelanjka (otprilike od 3 jaja)
25 g kristal šećera

Priprema:

Bjelanjke odvojite i ostavite ih 24 sata vani na sobnoj temperaturi prije nego ih planirate raditi. Mikserom miješajte bjelanjke i kad se počnu pjeniti dodajte malo kristal šećera. Količina kristal šećera je mala, ali je morate dodavati u tri navrata. Razmak između dodavanja šećera je kratak, samo kratko promiksajte . Snijeg miksate dok ne postane onako ,sjajan, ne smije biti premekan i ne pretvrd. Posebno u drugoj zdjeli promiješajte bademe, mljevene kekse i šećer u prahu. Bademi moraju biti fino mljeveni ili može biti i bademovo brašno. Ja osobno koristim mljevene bademe i odlični su mi. Postepeno, isto u tri navrata dodajete bademe sa keksima i šećerom u snijeg koji ste izmiksali i LAGANO ručno sa silikonskom lopaticom miješate smjesu dok ne dobijete gustoću kao za lava kolač. Znači kad vam sa lopatice padne smjesa dolje ne smije ostati vrh u zraku, mora se stopiti.  Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu sa okruglim otvorom i istiskujte malu količinu smjese na papir za pečenje. Ostavite ih da se suše na zraku toliko dugo dok kad ih prstom dotaknete ne smije vam se ništa zalijepiti. Vrijeme sušenja ovisi o temperaturi u prostoriji  ali računajte na oko 40-50 minuta. Mjehurići koji će vam se pojaviti na kolačima jednostavno probušite sa čačkalicom. Zagrijte pečnicu na 150 C i pecite oko 15 minuta. Prilikom pečenja ih nemojte otvarati tako dugo dok se ne formira prsten oko njih. Kasnije ih slobodno provjerite da li su pečeni, jer pečnice su različite i morat ćete sami skužiti kad će te ih izvaditi. Kad ih izvadite dobro ih ohladite prije nego će te ih skidati sa papira.

Krema:

5 dcl slatkog vrhnja
20 dkg tamne čokolade

Postupak:

Slatko vrhnje zagrijte do vrenja , maknite sa vatre i dodajte čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne istopi, dobro ohladite i hladnu izmiksajte da dobijete malo pjenastiju i laganiju kremu. Spajajte dva po dva macarona kojom god tehnikom želite. Možete namazati nožem, sa špricom, Vama na izbor. Ostavite ih u plastičnoj kutiji u frižideru bar 2-3 sata (najbolje kroz noć, ali ko će to dočekati) da omekšaju i Vaši macaroni su tu. Uživajte u njima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)