Macarons

Macarons

Danas ponovno macaronsi 😊. Po prvi puta punila sam ih kremom na bazi krem sira. Ta krema malo razblaži tu slatkoću samih macarona, tako da preporučujem svima koji ih ne vole baš zbog slatkoće. Ja sam do sad bila vjerna kremi na bazi čokolade, no ova krema joj opasno konkurira . A opet – čokolada je čokolada… Ma najbolje da isprobate i jednu i drugu kremu, pa sami odlučite koja vam više odgovara 😉.

Sastojci:

90 g bjelanjka (od prilike 3 jaja , ovisi o veličini)
110 g badema
156 g šećera u prahu
74 g kristal šećera

Priprema:

Bjelanjke odvojite i ostavite ih 24 sata vani na sobnoj temperaturi prije nego ih planirate raditi. Mikserom miješajte bjelanjke i kad se počnu pjeniti dodajte malo kristal šećera. Količina kristal šećera je mala, ali je morate dodavati u tri navrata. Razmak između dodavanja šećera je kratak, samo kratko promiksajte . Snijeg miksate dok ne postane onako, sjajan, ne smije biti premekan i ne pretvrd. Posebno u drugoj zdjeli promiješajte bademe i šećer u prahu. Bademi moraju biti fino mljeveni ili može biti i bademovo brašno. Ja osobno koristim mljevene bademe i odlični su mi. Postepeno, isto u tri navrata dodajete bademe sa šećerom u snijeg koji ste izmiksali i LAGANO ručno sa silikonskom lopaticom miješate smjesu dok ne dobijete gustoću kao za lava kolač. Znači kad vam sa lopatice padne smjesa dolje ne smije ostati vrh u zraku, mora se stopiti. Prilikom tog miješanja ja stavljam boje. Možete koristiti gel boje, boje u prahu, ekstrat, tekuće boje…izbor je veliki…međutim imajte na umu da će vam tekuće boje i ekstrati dodatno razrijediti smjesu pa budite oprezni kod dodavanja istih. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu sa okruglim otvorom i istiskujte malu količinu smjese na papir za pečenje ili na silikonsku podlogu. Ostavite ih da se suše na zraku toliko dugo dok, kad ih prstom dotaknete ne smije vam se ništa zalijepiti. Vrijeme sušenja ovisi o temperaturi u prostoriji ali računajte na oko 30-40 minuta. Mjehurići koji će vam se pojaviti na kolačima jednostavno probušite sa čačkalicom. Zagrijte pećnicu na 150 C i pecite oko 15 minuta. Prilikom pečenja ih nemojte otvarati tako dugo dok se ne formira prsten oko njih. Kasnije ih slobodno provjerite da li su pečeni, jer pećnice su različite i morat ćete sami skužiti kad će te ih izvaditi. Kad ih izvadite dobro ih ohladite prije nego će te ih skidati sa papira ili silikonske podloge.

Krema:

15 dkg krem sira (Vivis, Abc i sl.)
7 dkg šećera u prahu

Priprema:

Mikserom na laganoj brzini spojite krem sir i šećer u glatku kremu. Pomoću šprice napunite macarone i ostavite ih u plastičnoj kutiji 2-3 sata kako bi omekšali. I naravno, uživajte u njima 😘.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)