Krem palačinke

Krem palačinke

Ovaj recept je moja mama donijela s posla još davnih 80-ih iz u ono vrijeme slavne Čaraparije 😊. Ustvari, puno recepata u njenoj bilježnici je iz Čaraparije. U to doba su se kolači za svatove pekli doma, pa bi sa svakom novom svadbom stigao i neki novi recept koji bi žene pobrale od glavne sokačice (kuharice) 😉😁. No, vratimo se palačinkama..sjećam se da ih ko mala nisam baš rado slagala, jer su za razliku od običnih palačinki bile puno (bar meni u ono vrijeme) kompliciranije. Obavezno bi se mi 2-3 strgale, zašuljale ili slično. Zato jer se peku samo s jedne strane. No danas mi ih nije problem slagati, a jako su fine . Tako da, moja preporuka bi bila – svakako probajte 😉.

Sastojci:

7,5 dkg margarina
3 žlice šećera
7 jaja
4 žlice vrhom pune brašna
2,5 dcl mlijeka

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Posebno u zdjeli u žumanjke dodajte šećer i margarin , pa dobro izmiksajte. Postepeno dodavajte naizmjence brašno i mlijeko. Tu smjesu ulijte u snijeg od bjelanjaka i lopaticom ručno dobro izmiješajte. Palačinke pecite samo na jednoj strani. Druga strana će vam biti onako baš lijepa, pufkasta, pahuljasta 😉. Na nepečenu stranu posipajte nadjev od oraha, pa gore stavite drugu palačinku. Opet orasi, pa palačinka i tako dok ne potrošite svu smjesu. Zadnju palačinku okrenite tako da pokrijete tu tortu na način da pečena strana palačinke bude okrenuta gore .

Nadjev:

20 dkg mljevenih oraha
5 žlica šećera
1 vanilin šećer

Priprema:

Orahe i šećere promiješajte i tako suhe ih posipajte po svakoj palačinki. Kad se palačinke ohlade možete ih preliti čokoladnom glazurom. Poslužite ih uz dodatak šlaga ili kuglice sladoleda. Pojedite komad ili dva i bit će vam puna kapa…toliko su zasitne 😀 i naravno, uživajte , volite se i nemojte brojati kalorije 😁.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)