Kokos (orah) rolada

Kokos (orah) rolada

Klasik koji se vjerujem nalazi na puno blagdanskih stolova. Kako jedan dio moje obitelji ne voli kokos, u polovicu kreme dodam mljevene orahe ili lješnjake , pa tako dobijem dvije rolade sa dvije različite kreme i svi sretni i zadovoljni 😊😉.

Crni dio:

25 dkg mljevenog petit keksa
20 dkg šećera u prahu
1 žlica ruma
1 žlica kakaa
1 dcl vruće kave (ja stavim nesscafe)

Priprema:

Sve suhe sastojke stavite u zdijelu i prelijte vrućom kavom. Promiješajte prvo žlicom, a onda i rukom da dobijete  jednoličnu smjesu. Smjesu prebacite u vrećicu za zamrzavanje od 3 l. Ja bi čak rekla od 4 l da vam budu tanji slojevi, ali vi odlučite kako želite. Ova rolada sa slike je u vrećici od 3l. Pomoću valjka rasporedite smjesu po cijeloj vrećici. Nakon toga vrećicu nožem razrežite sve oko kolača da vam ne smeta.

Krema:

15 dkg maslaca
15 dkg šećera u prahu
10 dkg kokosa (u mom slučaju 5 dkg kokosa i 5 dkg oraha)

Priprema:

Maslac zajedno sa šećerom pjenasto izradite i dodajte kokos. Kremu razmažite po crnoj smjesi i pomoću vrećice od ispod zamotajte u roladu. Stavite je u hladnjak da se stisne. Ukoliko želite kremu podijelite na dva dijela, pa u jedan dio stavite kokos , a u drugi mljevene orahe. Pola kolača namažite jednom, a drugi dio drugom kremom. Uživajte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)