Kardinal šnite

Kardinal šnite

Kolač koji se u pravilu drži u zamrzivaču, pa ljeti osvježava poput sladoleda. Opet, s druge strane možete ga držati i u hladnjaku, nije prijeko potrebno da je u zamrzivaču. Sve ovisi o vašim ukusima i željama 😉.

Bijeli dio:

2,5 dcl bjelanjka
18 dkg šećera
½ žlice octa

Priprema:

Od bjelanjka i šećera istucite čvrst snijeg i na kraju dodajte ocat. Na najveći lim od pećnice stavite papir za pečenje. Snijeg pomoću žlice u obliku malih hrpica posložite po limu. Neka te hrpice budu svugdje po limu. Ne treba biti po nikakvom redu . Samo ih razbacajte nek se nađu svugdje 😁. Žao mi je da nisam slikala kako bi to moralo izgledati, ali uvijek se prekasno sjetim. Sve rupe između tih hrpica popunite s žutim biskvitom. Dakle, budite bez brige, sve rupe gdje nema bijelog dijela, popunite s žutim. Kad ste tako potrošili i bijeli i žuti dio kolač stavite peći na 200C na nekih 25 minuta. Kad je pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Žuti dio:

3 žutanjka
2 cijela jaja
2 vanilin šećera
6 dkg kristal šećera
6 dkg brašna

Priprema:

Žutanjke, jaja, šećer i vanilije pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno i promiješajte. Smjesom popunite sve rupe gdje nema bijelog dijela.

Ostalo:

Džem od jagode ili maline
5 dcl slatkog vrhnja

Priprema:

Ohlađeni biskvit prerežite na tri trake. Jednu traku prerežite još na pola. Jednu traku i još jednu polovicu trake premažite džemom. Ja volim da ga ima dosta na kolaču, dok moja mama, više voli kad ga je manje. Vi sami odlučite koliko će te ga staviti. Od slatkog vrhnja napravite čvrsti šlag i podijelite ga na dva dijela. Prvi dio premažite preko džema, pokrijte drugom trakom biskvita , pa premažite kolač s ostatkom šlaga. Kolač stavite u zamrzivač, pa ga 30 minuta prije posluživanja izvadite da malo otpusti kako bi se lakše rezao. No ukoliko ne želite da bude leden, stavite ga samo u hladnjak i režite ga kad god poželite. Ukusan je svakako na ovaj ili onaj način. I naravno, uživajte 😊😉.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)