Beze torta s čoko kremom

Beze torta s čoko kremom

Ovo je moglo bi se reći, čokoladna verzija Ledenoga vjetra. Beze kore, čokoladna krema i slatko vrhnje. Odlična kombinacija kad vam padne šećer 😉.

Beze kore:

9 bjelanjaka
30 dkg šećera
1,5 žlica jabučnoga octa

Priprema:

Za tortu vam trebaju tri beze kore. Znači, miksate posebno tri puta po 3 bjelanjaka, 10 dkg šećera i pola žlice octa. Bjelanjke miksate sa šećerom dok ne dobijete čvrsti snijeg, pa na kraju dodate ocat. Na papiru za pečenje od smjese formirate krug promjera 26 cm, pa pecite sat vremena na 150 C. Ponovite postupak tri puta.

Krema:

2 pudinga od čokolade
5 dkg čokolade
5 dcl mlijeka
5 žlici šećera
3 žumanjka
10 dkg margarina za kreme
5 dcl vrhnja za šlag

Priprema:

Puding, čokoladu, šećer i žumanjke skuhajte u mlijeku i ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu dodajte prethodno pjenasto izmiksani margarin i sve zajedno izmiksajte u glatku kremu. Podijelite je na dva jednaka dijela. Posebno od slatkog vrhnja napravite čvrsti šlag. Šlag podijelite na tri jednaka dijela. Postupak slaganja torte je : beze kora-krema-šlag, beze kora-krema-šlag, beze kora i šlag. Dekorirajte prema vlastitoj želji, ja sam ovaj puta složila čokoladnu ogradicu, a gore sam stavila čokoladne strugotine. Za čokoladnu ogradicu sam trebala 10 dkg tamne čokolade i nešto bijele. Otopila jednu i drugu, pa je razvukla po papiru za pečenje koji sam prethodno izrezala na dugu traku u visini torte i dovoljno dugu za omotati cijelu tortu. Kad se čokolada stvrdne dovoljno da se da odvojiti, prilijepite na tortu i lagano odvojite papir. Ključno je pogoditi tvrdoću čokolade, jer ako bude previše tvrda, pucat će. Ako vam ne uspije iz prve, ne brinite, uspjet će iz druge 😊. Ukoliko vam popuca, možete je i u komadićima nalijepiti na tortu preko šlaga. I to je to, uživajte 😊😉.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)